En ny søndag og en ny smakebit fra boken jeg leser. Denne smakebiten skriver jeg rett etter 12 om natten etter en innholdsrik lørdag. Vi har vert på McDonalds, lekebutikk og kino. Alt etter ønske fra vårt, snart 5 år gamle, barnebarn. På kino så vi Modig, som kunne by på mange underfundige poeng for voksne også. Meget morsomt. Litt skummelt ble det likevel, med blant annet en stor bjørn, så Sebastian synes det var best å se filmen fra fanget til farmor. I kveld har vi fortsatt å se film; Sherlock Holmes – som var bra og Abraham Lincoln: Vampirehunter – som var akkurat slik den høres ut!

Men over til boken jeg leser. Som vanlig vil et si flere bøker men denne gangen velger jeg å ta en smakebit fra Stryk meg over håret av Agnes L. Matre. Boken har jeg fått av forfatteren og flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

Det er jo slik jeg skal se ut, tenkte hun fortvilet. Hvorfor kan jeg ikke bare være  fornøyd med meg selv?
Spørsmålet hun våget å stille var nok. Vissheten om at hun hadde tenkt for godt om seg selv, fremkalte den dårlige samvittigheten. Hvem er det jeg prøver å lure?

Guro er en tilsynelatende vellykket karrierekvinne fra Bergen. Hun lider av bulimi, og legen ber henne om å ta tak i sykdommen sin. Alternativet er å dø. Hun bestemmer seg for å trosse legens råd, og heller reise bort i håp om at tingene vil ordne seg av seg selv. Hos Marie, en eldre kvinne i den lille fjellandsbyen Callian i Provence, møter Guro for første gang noen som ser henne og lytter til hennes historie. Midt i lavendelduft, god mat og vidunderlige viner, lengter Guro etter å få ta del i livet fullt og helt. Kroppen og tankene hennes sloss om å ville nyte dette vakre, samtidig som hun straffer seg selv for at hun nyter det. Fortvilet merker hun at fortrengte minner fra fortiden dukker opp igjen. Guro kjemper en indre kamp om å våge å slippe noen andre inn, løsrive seg fra fortiden og søke trøst der hvor hun aller minst venter å finne den.