Tags

, , , , , , , ,

Mørkets arv er en krimroman av den irske forfatteren John Connolly. Det er en ny roman om Charlie Parker som Connolloy har skrevet om i den meget gode boken Det sorte hjertet.

En ung kvinne, Rita Ferris, og hennes sønn blir brutalt drept av en ukjent gjerningsmann. Dette bringer hennes mann og Charlie Parker «Bird» tilbake til hjemstedet. Men mordene har vekket flere spøkelser fra fortiden. Det viser seg at Birds egen bestefar er innblandet, i tillegg må han undersøke nærmere de gamle uhyggelige historiene om et gammelt monster kjent som Caleb Kyle.

Dette er ikke «slappe-av-med» krim. Dette er krim der du må holde deg godt fast for å følge med i svingene og hvor en, nå eks-, politimann sammen med en leiemorder og en tyv løser gamle mordgåter, finner forsvunne personer og skyter endel folk innimellom. Det dør ikke bare en person i Connollys bøker, hverken holder morderen seg til å drepe en person, og ei heller «de gode folkene». For de skyter selvfølgelig de grusomme skurkene (ofte mafia) i flertall.

Jeg mener ikke å gjøre narr av bøkene for jeg liker dem virkelig godt og jeg synes de er spennende. Men du må være obs på at dette er ganske tøffe saker. Charlie Parker har sine egne problemer oppi det hele. I denne boken er det 1 år siden hans kone og datter ble myrdet, og Charlie strever med å klare seg. Men så lenge han er opptatt av å finne noen eller ta noen fæle folk overlever han med å være opptatt. Han får også god hjelp av sin leiemordervenn, Louis, og sin tyv-venn; Angel. (Disse to mennene bor sammen, forresten).

I den første boken; Det sorte hjertet, syntes jeg av og til at det var litt for mange navn å holde styr på. I denne syntes jeg også det på de første sidene, men så fikk jeg tak på det. De deler seg stort sett i «de gode», «de stygge vi jakter på» og «mafia». Når en bare får plassert dem i riktig gruppe går det bra!

Dette er en røff, til tider fæl, og flott krim. En fartsfylt spenningsbok med «myke» sider gjemt godt inni der. Jeg anbefaler deg denne hvis du liker god krim!

Boken har jeg fått fra Vendetta.