Tags

, ,

Dette er første gang jeg er med på Beathes boktema; Boken på vent. Det har imidlertid vært et boktema jeg ofte har lest, så nå har jeg lyst til å bli med selv.

Min bok på vent denne uken er; En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie. Den har jeg valgt å lese fordi en kollega anbefalte den. Hun fokuserer for tiden på bøker fra Afrika. Denne fikk hun anbefalt av en kvinne fra Nigeria og da tenker jeg at den må gi et realistisk bilde av en grusom krig.

Nigeria, 1960-tallet. Tvillingsøstrene Olanna og Kainene er svært ulike. Olanna har arvet moras skjønnhet, mens Kainene er innesluttet og bestemt på å gjøre karriere. Den fattige gutten Ugwu blir en del av deres intellektuelle omgangskrets, og de deler alle drømmen om et selvstendig Biafra. Det er vanskelige tider i Nigeria, og da krigen bryter ut splittes hjem og familier, og venner settes opp mot hverandre.

Chimamanda Adichie (f. 1977) vokste opp i Nigeria. En halv gul sol er hennes andre bok og ble i 2007 tildelt The Orange Prize for Fiction. Romanen er en sterk og stor episk fortelling om Biafra-krigens redsler, kjærlighetens kraft, svik og forsoning.

Les også gjerne denne fine artikkelen om boken på NRK.no.