Tags

, , ,

Denne gangen tenkte jeg at det er jammen på tide jeg oversetter overskriften til norsk. Det har jeg gjort med alle andre boktema jeg har vært borti, så hvorfor ikke denne? Jeg bruker ikke være med på mer enn to boktema i uken. Det er flere som frister meg, men det kan lett bli for mye. Mandagstemaet mitt er egentlig en blanding av flere ting og ikke akkurat noe som andre har. Jeg ønsker bare å lage en oversikt over hvordan uken har vært, en ukentlig oppsummering. Jeg ser noen blogger som gjør det samme og noen som venter til det har gått en hel måned. I tillegg prøver jeg å si noe om hva jeg tenker på akkurat nå og hvordan uken har vært rundt bøkene. Det gjør mandagsinnleggene mine litt mer personlige enn hvis jeg bare skulle liste opp bøker.

Det er flere som har spurt meg eller kommentert på at jeg leser veldig fort, og dermed får lest mange bøker pr uke. Jeg vet det. Men jeg har ingen god forklaring på hvorfor det er sånn. Jeg lærte meg selv å lese svært tidlig og fikk låne masse bøker på biblioteket. Antakeligvis var dette så gøy for meg at jeg begynte å lese fort. Fra jeg var ca 6 år måtte jeg gjenfortelle bøkene jeg leste for min mor fordi hun ikke trodde jeg kunne lese så fort. Men da hun oppdaget at jeg kunne gjenfortelle detaljer fra bøkene aksepterte hun det. Siden har jeg lest fort. Noen ganger er det en velsignelse og noen ganger en forbannelse. Jeg er sikker på at de som leser saktere enn meg får med seg detaljer og nyanser som jeg ikke ser. Men til gjengjeld får jeg jo selvfølgelig lest flere bøker. Jeg vil med dette bare si at det å lese så fort er ikke noe jeg «skaper meg» med, eller noe jeg ønsker å fremheve med meg selv. Det er bare sånn. Du har helt sikkert evner og ting du er flink til som jeg overhodet ikke kan. Men jeg har evnen til å lese fort. Det er ikke noe spesielt med meg for det.

Bøker jeg leste forrige uke:

 • Det fine som flyter forbi – Ida Løkås
 • Samuel Sekel og flukten fra Paris – Tina Trovik
 • Hullet – Øyvind Torseter
 • Jakthundene – Jørn Lier Horst
 • Amerikanske guder – Neil Gaiman
 • Three ghost stories – Charles Dickens

Bøker jeg anmeldte forrige uke:

Bøker jeg leser nå:

 • Hounded – Kevin Hearne
 • Skyggerom – Jan-Erik Fjell
 • To byer – Charles Dickens
 • Nøkkelvitnet – Jørn Lier Horst

Bøker jeg planlegger å lese denne uken:

 • De fire siste ting – Paul Hoffman
 • Våpensøstre – Ingar Knudtsen
 • Arabat – Clive Barker

Bøker kjøpt, lastet ned eller fått:

 • Rosa elefanter – Karen Brunk Holmqvist
 • Sensommerdager – Joyce Maynard
 • Skyggerom – Jan- Erik Fjell
 • Amerikanske guder – Neil Gaiman