Tags

Det er boktema hos Anette i dag, og hun vil gjerne høre om hvilke bøker jeg leser akkurat nå. Som oftest leser jeg flere bøker på en gang og akkurat nå er det tre stykker.

På nåtidsplanet handler denne romanen om en bibliotekar ved Vatikanet som får kunnskap om en altertavle gjemt i et lukket rom. Dette avstedkommer en rekke hendelser og historier. Vi øyner mysteriet i denne romanen om svik, hovmod, kunst og katastrofe, tro og tvil.

Denne boken handler både om en bibliotekar i Vatikanet i Roma og om en kunstner hvis liv dukker frem i et glemt maleri og hans notater. Bibliotekaren finner disse notatene i arkivet. Boken er veldig godt skrevet og står på 1001 bøker listen.

William Wisting suspenderes og settes selv under etterforskning mistenkt for å ha fabrikkert bevis. Han var etterforskningsleder i en av landets mest medieomtalte straffesaker, da unge Cecilia Linde ble drept. Nå, 17 år senere, har det kommet for en dag at bevisene som felte gjerningsmannen var forfalsket. Mediene værer nytt blod.

Denne boken ligger på nattbordet mitt. Her blir ting snudd litt på hodet og Whisting selv blir etterforsket, samtidig prøver Line, datteren hans å sjonglere en jobb i VG med å hjelpe faren. Men da en ny, ung kvinne forsvinner peker sporene i en ny og uventet retning. Denne er som du forstår, veldig spennende!

Three Ghost stories består av fortellingene; The Signal Man, The Haunted house og The trial for murder. Boken ble utgitt i 1859 og finnes gratis hos Prosjekt Gutenberg.

Denne har jeg på Kindelen. Jeg ønsker å lese mer Dickens dette året og har lastet ned en 6-7 bøker, av Dickens, til Kindelen fra Prosjekt Gutenberg. Spøkelsesfortellingene i denne boken er nifse, men samtidig fornøyelige. Jeg er midt i the Haunted House akkurat nå og et sitat derfra er;

Noises? With that contagion downstairs, I myself have sat in the dismal parlour, listening, until I have heard so many and so strange noises, that thet would have chilled my blood if I had not warmedit by dashing out to make discoveries. Try this is bed, in the dead of night: try this at your own comfortable fire-side, in the life of the night. You can fill any house with noises if you will, until you have a noise for every nerve in your nervous system.