Tags

, , , , , , , ,

Fyrvokterens kone er skrevet av den amerikanske forfatteren (som bor i Australia) Karen Viggers. Dette er Viggers andre bok, men den første som er oversatt til norsk.

Mary er gammel og har dårlig helse, og hun reiser tilbake til øya Bruny utenfor Tasmania for å være aleine med kun minnene sine som selskap. Hennes avdøde mann var fyrvokter på Bruny, og familien bodde der helt til tragiske omstendigheter tvang dem tilbake til sivilisasjonen. Mary har båret på hemmeligheten om det som skjedde i mange år, og hun håper at den kan forbli en hemmelighet i den tida hun har igjen å leve.

Dette er en hjertevarm historie om en gammel kvinne, hennes barn, ekteskap og hennes hemmeligheter. Mary er gammel og syk, men når hun en dag får levert et brev på døren fra en hun hadde håpet hun aldri skulle se igjen, bestemmer hun seg for å reise tilbake til der hun bodde før. Du forstår ganske tidlig hva hemmeligheten må være, men det tar ikke noe bort fra historien. Mary har tre barn, en datter som vil ha henne plassert på et aldershjem, en sønn som sliter med opplevelser etter å ha overvintret i Arktis og en sønn som bare dilter etter og ikke har noen sterke meninger om hverken det ene eller andre. Men hun har også en datterdatter som er sterk og som er villig til å hjelpe bestemoren få gjennomført det hun føler hun trenger.

Dette er en bok for deg som liker hjertegode, varme og kjærlige fortellinger. Hvor fortiden sakte blir avslørt og hvor en kvinne må løse det å fortelle barna sine sin største hemmelighet. En riktig fin bok!

Boken har jeg fått fra Cappelen Damm.