Tags

, , , , , , , , ,

Miraklenes tid er debutromanen til den amerikanske forfatteren Karen Thompson Walker. Til daglig jobber hun som forlagsdirektør.

Miraklenes tidNoen ting vet alle. Som at døgnet har 24 timer. Helt til det ikke er sant lenger. En familie på tre i en forstad i California skrur på tv-en en helt vanlig høstdag, til nyheten verken de eller noen andre skjønner omfanget av: Jorden har begynt å rotere saktere og saktere. Først seks minutter, så 12, så 24. Fenomenet blir raskt kjent som «the slowing», og paniske statsledere insisterer på at 24-timerssyklusen skal fastholdes, uansett når solen står opp.

Dette er utvilsomt en global katastrofe, men hva vil den medføre? Med et krystallklart språk og suggererende rytme fletter forfatteren store, utrolige ideer inn i en fortelling preget av bakkekontakt og urovekkende realisme, troverdig fortalt fra en ung jentes ståsted. Romanen vil få mer enn én leser til å kaste engstelige blikk opp mot himmelen og tenke «hva hvis?». Samtidig gir den en sterk og gripende skildring av en ung jentes oppvekst i en familie som strir med både små og store hverdagsproblemer, mens verden som vi kjenner den kanskje nærmer seg slutten.

Denne boken er skrevet ut fra en 12 – 13 år gammel jentes øyne. Hun følger med på hva som skjer, både på TV og gjennom mennesker hun møter. Samtidig strir hun med problemer i familien og ikke minst på skolen. Hun er en ensom jente på stadig let etter en venn.  På den måten blir denne boken både en fortelling om Julia og hennes familie og en fortelling om en stor miljøkatastrofe som kan utslette alt liv på jorden. Nettopp denne blandingen er det som gjør boken så fin. Den viser oss en katastrofe vi ikke har tenkt på og hva det gjør med menneskene som må forholde seg til den. Og den viser oss en ung jentes streben med å passe inn, med å takle problemer med (og blant) foreldrene, og med å takle skolehverdagen.

En virkelig fin bok som jeg anbefaler!

Boken fikk jeg fra Schibsted forlag.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre