Tags

, , , , , ,

Arne Svingen (1967 – ) er en norsk forfatter og journalist. Han jobbet tidligere som journalist i Nye Takter og i Arbeiderbladet. Svingen har siden bokdebuten i 1999 vært svært produktiv med bøker innenfor en rekke sjangrer, men er mest kjent for sine bøker for barn og unge. Han sitter i Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres styre og var i en periode redaktør for tidsskriftet Forfatteren.  I de ni årene han har vært forfatter, har han allerede gitt ut 33 bøker, så han er én av de mest produktive norske forfattere vi har. Han har skrevet flest barnebøker, som de åtte bøkene i serien om Hubert. Han har også skrevet hørespill, ungdoms- og voksenbøker og en reiseskildring fra Iran.

Spøkelseshotellet

Ine bor på hotell og går seg vill midt på natten. Hun hører uhyggelige stemmer, og spøkelser begynner å jakte på henne.

Ine og foreldrene hennes drar på hotellferie en helg. Det er ment å skulle være en hyggelig tur hvor de tre kan kose seg sammen. Men Ine hører lyder i veggene, en svak uling som stadig blir sterkere. Ine er også veldig mørkredd, så da hun klarer å låse seg ute fra hotellrommet midt på natten og alt hun hører er ulingen blir tingene veldig skumle. Og hva er det egentlig med de folkene som jobber på dette hotellet. Det er absolutt noe son ikke stemmer.

Den onde læreren

Ingen tror på Balder når han forteller at vikarlæreren Klaus har planer om å kidnappe hele klassen. Så dukker læreren plutselig opp hjemme hos Balder.

Balder overhører en telefonsamtale hvor læreren Klaus sier «Vi får bruke kniv eller pistol». Balder tor at læreren har tenkt å kidnappe hele klassen, men det er det ingen som tror på. Ingen av klassekameratene og ingen av de voksne. Så hvordan skal Balder klare å løse dette selv?

Mannen med seks fingre

Petter velger feil dør ut av spøkelseshuset og kommer til De grusomme kroppers land. Der slipper han ikke ut før de har forandret på kroppen hans. Men noen ganger lønner det seg å ha bare ett øye.

Petter er i spøkelseshuset på et tivoli, men på veien ut velger han feil dør og havner i en annen verden. Der møter han den onde von Matre som sier at den eneste veien ut er gjennom å gjøre en forandring med kroppen. Så hva vil han ha? En ekstra arm i fjeset? Å ta bort en fot, eller noe annet? For å komme hjem igjen må Petter løse dette problemet.

Svingens mørke verden er serien for deg som liker nifse fortellinger. Den består av nifse og gruvekkende historier, som spenner fra det hverdagslige til det overnaturlige. Hovedpersonene er aktive, handlende barn som må gjennom store prøvelser. Meget spennende bøker for 5 – 7 klassinger.