Tags

, , , , , , , , ,

Boken Anrop fra en engel er skrevet av den franske forfatteren G.G. Musso. Dette er hans tredje bok. De to første var Etterpå og Papirpiken.

To personer forveksler sine telefoner på Kennedy Airport i New York. På hver sin side av kloden utforsker de hverandres telefoner, og finner ut at livene deres er forbundet med en hemmelighet de trodde var begravd for alltid.

Dette var et fint, og ikke minst moderne plot. Vi har vel, de fleste av oss, opplevd å ha lik mobil som en annen, eller å dulte inn i en person på flyplassen. I denne boken kombineres de to tingene. I avgangshallen på Kennedy Airport dulter en mann og kvinne bort i hverandre og etter en kort krangel går de videre til hver sin flyavgang. Men da de samlet sammen sakene de mistet i kollisjonen har de ved en feil fått den andres mobiltelefon. Når de oppdager at de har forbyttet mobiler er de 10.000 kilometer fra hverandre. Hun i Paris og han i San Francisco. Etter hvert tar nysgjerrigheten overhånd. De utforsker hverandres telefoner og det kommer som et sjokk på begge da det går opp for dem at deres liv er koplet sammen via en hemmelighet som de begge trodde var begravd for lengst!

Jeg likte denne ideen og måten Musso skriver rundt den. I begynnelsen var jeg like vel i villrede om hvordan deres to historier skulle kunne møtes. Men det problemet løser Musso på mesterlig vis. Historien snirkler seg frem, i to forskjellige land, til det viser seg at der finnes en løsning som ingen av dem trodde kunne være mulig. Mer enn det skal jeg ikke røpe for ikke å ta spenningen fra deg når du leser boken. For det burde du absolutt gjøre! Anbefales!

Boken har jeg fått fra Pantagruel forlag.