Tags

, , ,

I dag har jeg vært diakon i kirken, og nå sitter jeg og hører på nydelig fiolin/piano musikk fra en cd jeg fikk fra min kjære venninne. Jeg kjente det var som skuldrene senket seg noen hakk! I tillegg til bøker kan klassisk musikk virkelig gjøre det for meg.

Smakebiten for i dag kommer fra boken Løgneren Locke Lamora av Scott Lynch. Flere smakebiter finner du hos Flukten fra virkeligheten.

«Bille,» sa Carlo. «Locke er broren vår, og vår kjærlighet til ham kjenner ingen grenser. Men de fem mest livsfarlige ordene i det therinske språket er «Locke ville ha likt det».
«Med mulig unntak for «Locke lærte meg et nytt knep», la Galdo til.
«Den eneste som slipper unna med Locke Lamora-opplegg…»
«… er Locke selv…»

Den spinkle Locke Lamora er sjef for tyveribanden De veloppdragne kjøterne. Banden består av en gruppe foreldreløse som svindler rikfolk for penger, og underverdenen i den urgamle byen Camorr er hjemmet deres. Men en dag blir byen hjemsøkt av et dødelig mysterium, en hemmelig krig truer underverdenen, og Locke og gjengen hans blir involvert i et livsfarlig spill. Dette er første boka om De veloppdragne kjøterne.