Tags

, , , , , , , , ,

Alkymistens bok er skrevet av Adam Williams. Han har arbeidet tjue år som forretningsmann i Beijing, og er fjerde generasjon i sin familie som lever og jobber i Kina. Nå tilbringer han deler av året i Italia hvor han skriver på sine romaner.

Alkymistens bok1077: Andalucia, Spania. Tre gutter møtes tilfeldig. De oppretter et hemmelig brorskap for å bygge et monument som vil imponere og forbause en hel verden. 1938: Andalucia, i Spania. Den spanske borgerkrigen nærmer seg slutten. En gruppe desperate republikanske soldater holder gisler i en katedral. En gammel bok blir oppdaget i et skjult rom under domkirken og i den finner gislene en fluktrute.

Fra forlaget:
1077: Andalucia, Spania. Mens Europa er i den mørke middelalderens søvn, er Spania et fyrtårn av opplysning og toleranse som trekker kunstnere, forskere og filosofer av alle trosretninger. I denne frihetens oase, møtes tre gutter tilfeldig under et fikentre på en varm sommerdag: En alkymist, en murer og en prins. De oppretter et hemmelig brorskap for å bygge et monument som vil imponere og forbause en hel verden. 1938: Andalucia, sør i Spania. Den spanske borgerkrigen nærmer seg slutten. En gruppe desperate republikanske soldater har kidnappet en tidligere minister og hans barnebarn, og holder gisler i en katedral. De har tenkt å ofre seg selv og alle andre for deres sak, i en meningsløs selvmordsaksjon kun for å spre død og ødeleggelse. En gammel bok blir oppdaget i et skjult rom under katedralen, men den betyr ingenting for de republikanske soldatene. Men for gislene, kan hemmelighetene som boken inneholder bety en fluktrute for å komme seg ut i sikkerhet. Med tusen års i mellom, er Europa fortsatt revet i to av rivaliserende ideologier. Denne romanen kobler disse tidsepokenes sammen i et episk eventyr som samtidig gir oss sterkt bilde av kjærlighet og vennskap.

Dette er to spennende historier. En blir revet med både Aziz, Samuel og Pantugal i deres oppvekst, erfaringer, kjærlighetsforhold, krig og konflikter – og ikke minst; byggingen av moskeen. En blir også betatt av historien om gislene i katedralen. Politikeren og hans barnebarn, den utstøtte kvinnen og gamle mor Juanita som bestemmer mye i landsbyen. Disse gislene har et desperat ønske om å unnslippe. Spesielt fordi kidnapperne truer med å sprenge katedralen med dem inni.

De finner en bok i en krypt, og de leser for å få tankene over på noe annet. Men etterhvert forstår de at den moskeen guttene i historien bygger befinner seg under den katedralen de selv sitter i. Og kanskje kan det der finnes en vei ut.

Den arabiske delen av denne boken (den eldste fortellingen) har en altfor stor mengde navn på filosofer, politikere, krigere osv. Det tar bort fra spenningen i den historien. Og den nyeste historien handler mye om de ulike fraksjonene i borgerkrigen i Spania. Hvis du klarer å overse disse to tingene er dette en umåtelig spennende bok som bør leses!

Jeg har fått denne boken fra Pantagruel

Lagre