Tags

, , , , ,

Truet er en psykologisk thriller av den amerikanske forfatteren John Katzenbach.

Psykoanalytikeren Frederick Starks mottar et truende brev og befinner seg plutselig midt i et grusomt spill som er designet av en mann som kaller seg Rumplestiltskin. Innen to uker må Starks gjette hvem Rumplestiltskin er, hvis ikke vil Rumplestiltskin begynne å ødelegge de menneskene Starks elsker.

«Ta ditt eget liv, hvis ikke må en av slektningene dine dø.» Psykiateren Frederick Starks lever et rolig og forutsigbart liv. Men på sin 53-årsdag mottar han et brev som begynner med setningen: «Velkommen til den første dagen av din egen død.» Starks havner i et dødelig spill, regissert av den mystiske personen som kaller seg Rumplestiltskin. Innen to uker må Starks avsløre hvem det er som truer ham. Mislykkes han, må en annen dø i hans sted – om ikke Starks tar sitt eget liv. Eller finnes det en måte å snu spillet på?

Denne boken er et nervepirrende kappløp styrt av en ondskapsfull og hevngjerrig psykopat. Men for en bok! Jeg hadde ingen mulighet til å legge den fra meg. Rundt hver sving lurer en overraskelse og boken er den mest spennende jeg har lest i år og slår med knapp margin Før jeg sovner av S.J. Watson, som jeg også har lovprist.

Jeg ga boken en sekser og la den også til som favoritt bok. Og der havner svært, svært sjelden bøker som ikke er fantasy. Selv om jeg nå vet hva som skjer kan jeg godt tenke meg å lese denne boken en gang til, for å få med meg alle de små detaljene som jeg vet at jeg med mitt lesetempo ofte overser i bøker jeg blir helt oppslukt av. Anbefales på det sterkeste!

Boken har jeg fått fra Juritzen forlag.