Tags

, , , , , , ,

Det er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favorittforfatter på H. Det ble for vanskelig å bare velge en forfatter på H, så her er et par:

Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (f. 1970 i Bamble) er kriminalforfatter og etterforskningsleder. Han har arbeidet som politimann i Larvik siden 1995, og kjenner således godt til både miljøet og metodene han skriver om.  Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. Med sine spenningsromaner om politimannen William Wisting regnes han som en av Norges fremste krimforfattere. Han debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet og fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011.

Jeg liker spesielt godt bøkene om William Wisting, men jeg har også lest hans barnebok Salamandergåten og den er også veldig bra. Horst skriver overbevisende krim, og jeg prøver å få med meg alle bøkene han gir ut.

Joe Hill

Joseph Hillstrom King (født 04.06.1972), bedre kjent under pseudonymet Joe Hill, er en amerikansk forfatter og tegneserie forfatter. Han har publisert to romaner: Gode ønsker og Horns. Og en novellesamling med tittelen 20th Century Ghosts. Han er også forfatter av tegneserien Locke & Key. Hill foreldre er forfatterne Stephen og Tabitha King. Joe Hill skriver under psedonym fordi han ikke ønsker  at hans fars berømmelse skal være grunnlag for at folk blir nysgjerrige på bøkene hans.

Jeg leste boken Gode ønsker for ikke så lenge siden og det var en skikkelig grøsser. Akkurat sånn som jeg liker dem. Så jeg kommer til å ta fatt på hans andre bøker også.

Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth (født 19. juli 1959 i Oslo) er en norsk forfatter. Hjorth har en cand.mag.-grad bestående av idéhistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap, samt påbegynt magistergrad i litteraturhistorie. Hun har jobbet i NRK Barneradioen, og hun var redaktør for Barnetimeboka (1989 og 1991). Hun er oversatt til dansk, islandsk, russisk, svensk, tysk samt ukrainsk. Hun er trebarnsmor, bosatt på Nesøya i Asker, og har tidligere bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Etter en trafikkforseelse i 2009 ble Vigdis blant annet ilagt en fengselsstraff på 30 dager. Fengselsoppholdet inspirerte henne til å skrive boken Tredve dager i Sandefjord (som står på skal lese listen min).

Spesielt godt liker jeg bøkene; Tredje person entall og Snakk til meg, men jeg har planer om å lese mye mer av Hjorths forfatterskap.