Tags

, , , , , ,

rp_anettes-bokboble1.jpgDet er torsdag og et nytt boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette gjerne høre om min favoritt tegneserie.

Dette tror jeg må være det vanskeligste temaet Anette har gitt meg. Jeg elsker tegneserier, og bare velge ut én er helt umulig. En må hvertfall ha plass til både Stephen King og Neil Gaiman. For ikke å snakke om… Hmm, nå tror jeg jeg skal begynne i en ende!

1.) The Sandman av Neil Gaiman. Dette er en serie på 10 tegneseriebøker skrevet av Neil Gaiman. De handler om Dream, som er herre over drømmeriket, og søsknene hans Destiny, Death, Destruction, Despair, Desire and Delirium. Det var gjennom denne tegneserien jeg ble kjent med Neil Gaiman og jeg ønsker å kunne lese bøkene om igjen og om igjen! Tegneseriene er samlet i bokform, og bøkene er (i rekkefølge):

 1. Preludes & Nocturnes sandman
 2. The Doll’s House
 3. Dream Country
 4. Season of Mists
 5. A Game of You
 6. Fables and Reflections
 7. Brief Lives
 8. Worlds’ End
 9. The Kindly Ones
 10. The Wake

Jeg tror mye av min kjærlighet til tegneserier startet her. The Sandman serien er noe av det vakreste jeg vet. Med fantastiske tegninger og poetisk tekst. Og ikke minst, en spennende historie. Hele serien er samlet i 10 hefter som står øverst på bøker jeg ønsker meg. Foreløpig har jeg bare lånt serien på biblioteket.

2.) Det mørke tårn av Stephen King. Dette er en serie tegneserier som tar for seg sidehistorier til bøkene Det mørke tårn. De handler om ulike situasjoner Roland av Gilead kom oppi før historien begynner i bøkene. Noen av disse historiene forteller Roland selv mens han og vennene hans sitter rund bålet. Foreløpig er det kommet ut 9 stykker.

 1. The Gunslinger BornThe dark tower
 2. The Long Road Home
 3. Treachery
 4. Fall of Gilead
 5. Battle of Jericho Hill
 6. The Journey Begins
 7. Little Sisters of Eluria
 8. The Battle of Tull
 9. Way Station

Dette er utrolig flotte tegneserier hvor tegningene er kunst i seg selv. Jeg er helt fortapt i bøkene Det mørke tårn og har lest dem to ganger (Og det blir nok fler). Disse tegneseriene er også så bra at man kan lese dem om og om igjen.

3.) Flight redigert av Kazu Kibuishi. (2) Flight er en samling på (foreløpig) 8 antologier som alle har i seg noe som har med flyving å gjøre, i den videste forstand av ordet. Hver bok er en samling av mange ulike tegneserier hvor unge tegneserieskapere får et medium å utfolde seg i. Disse nye tegneserieskaperne viser et oppkomme av kreativitet og ren skapende glede. Fra vare oppvekst-skildringer, dystopiske beskrivelser, fantasy, humor og usentimentale hjerte/smerte-betroelser. Og mange av dem har tegninger som er vidunderlig vakre. Slike du kan fortape deg i. Bøkene heter bare Flight vol.1 – vol. 8.

Flight 3

Det er mange andre tegneserier som ligger på topp av min liste over favoritter. Blant dem er Nemi av Lise Myhre, The league of Extraordinary Gentlemen av Alan Moore, antologien House of Mystery, The Sword av Joshua Luna, Stardust av Neil Gaiman og ikke minst den vakre Murder Mysteries av Neil Gaiman. Alle fortjener å nevnes blant mine favoritter, og sikkert fler som jeg bare ikke har plass til eller jeg ikke kommer på akkurat nå!