Tags

, , , , , ,

The Last Wish er en av de to novellesamlinger (den andre er Sword of Destiny), som omhandler tiden før The Witcher Saga, skrevet av den polske fantasy forfatteren Andrzej Sapkowski.

The last wishGeralt was always going to stand out, with his white hair and piercing eyes, his cynicism and lack of respect for authority… but he is far more than just a striking-looking man. He’s a witcher; his sorcerous powers, enhanced by elexirs and a merciless assassin. Yet he is no ordenary murderer: his targets are the vile fiends that ravage the land. But first appearances are often deceptive. Not every monsterous-looking is evil, and not everything fair is good… and in every fairy tale, there is a grain of thruth.

Denne novellesamlingen har en rammefortelling hvor Geralt er i tempelet hos prestinnen Nenneke. Han er såret og trenger behandling. Mens han er der fortelles det syv historien om Geralt og jobben hans. De ulike fortellingene kan du lese om her.

Dette er fantasy på sitt beste. Et nytt univers som ligner på vårt. For eksempler har ozonlaget blitt tynnere og solstrålene skarpere. Men dette universet er befolket både av mennesker og av monstre og en witchers jobb er å drepe monstre som plager mennesker.

I disse syv historiene får vi innblikk i Geralts verden og hans jobb. Ikke sjelden ligner historiene på eventyr, eller eventyr figurer blir nevnt i dem. Vi møter skjønnheten og udyret, Askepott og den onde stemoren, alver og lignende historier. I Sapkowskis univers er det likevel ikke helt klart hvem som er den onde og hvem som er den gode.

Dette er en, for meg, ny forfatter. Men bøkene hans er veldig populære og er oversatt til mange språk. Jeg kan godt tenke meg å fortsette med The Witcher Saga etter denne boken. Anbefales til alle fantasyfans!