Tags

, , ,

Jeg tror det vil være bra å sette meg noen lesemål for 2012. Jeg er en leser som styres av lystprinsippet, men noen ganger kan det være godt med noe å strekke seg etter. Jeg har sett på hvordan andre bloggere definerer lesemål for seg selv og de har overbevist meg i at det er en bra ting. Så jeg har bestemt meg for følgende:

1) I fjor satte jeg som mål å lese flere klassikere. Men siden Line satte igang med den fantastiske ideen om å lese 1001-bøker, ble det andre klassikere enn de jeg hadde tenkt som ble lest. Men klassikere er klassikere! Målet i år er å lese de 12 bøkene som er satt opp i år i lesesirkelen 1001 bøker.

2) I fjor leste jeg 405 bøker. Jeg kunne godt tenkt meg å sette opp at jeg skal lese 400 dette året og, men jeg senker det til 300. Det gjør jo ingenting om jeg går over!

3) Off the shelf. Jeg har ikke vært flink til å lese bøker jeg selv har stående i bokhyllen. Hele Stephen Kings Det mørke tårn står der og selv om jeg har lest den så vil jeg lese den en gang til. Jeg fant også 15 engelske Stephen King bøker på Gjenbruken. Så et mål blir å lese 10 Stephen King bøker.

4) Off the shelf 2. Det står også mange andre uleste bøker i bokhyllene. Så i tillegg til bøkene jeg nevner ovenfor vil jeg lese 20 av de uleste bøkene i bokhyllen min.

5) Siden jeg jobber på biblioteket kjøper jeg lite bøker, men istedenfor låner jeg en haug. Ett mål blir å minke på mengden bøker jeg har hjemme før jeg låner nye. Det betyr at jeg må lese det jeg tar med meg hjem. Dette tror jeg må bli det strengeste målet eller rettesnoren.

6) Jeg trenger også å bli flinkere til å kommentere på bloggene jeg besøker. Jeg leser en god del blogg innlegg (mange av dem utrolig gode), men jeg er absolutt ikke flink nok til å kommentere på dem. Der må jeg skjerpe meg!

7) Siden det er Charles Dickens jubileum dette året skal jeg lese noen av bøkene hans. Jeg har lest de fleste fra før, men han skriver så godt at det blir en fornøyelse å lese dem om igjen. Jeg setter ikke et visst antall, men håper jeg får lest mange.

8) Noen ganger «glemmer» jeg å skrive om en bok jeg har lest, og når det går noen uker er mye av det jeg opplevde med boken havnet litt bak i hodet. Så et mål er å skrive om bøkene når jeg er ferdig med dem, istedenfor å vente. Det må jeg bli flinkere til!

9) Dette året har jeg blitt mer og mer glad i tegneserier. Det er mye takket være bloggen: Tegneserier en må lese for sånn er det bare. Jeg skal fortsette å utforske tegneserieverden dette året og lese mer av de forfatterne og tegnerne jeg liker best. Og jeg skal skrive mer om tegneserier.

10) Først av alt skal jeg fortsette med å skrive. Bloggingen har blitt en kjær hobby for meg og jeg setter utrolig stor pris på alle de vakre menneskene jeg har møtt gjennom bloggingen. Jeg ønsker for 2012 at bloggingen fremdeles skal være lystbetont og at jeg skal skrive av glede over å finne nye fantastiske bøker.