Tags

, , ,

Dette er en vakker bok. En varm og god fortelling du kan forsvinne inn i og som tar deg bort fra virkeligheten en stund.

David Pettyfer jobber i en bokhandel i London. En kveld da han skal levere en pakke til en kunde, tar han snarveien over hustakene. Der finner han Heaven, ei ung jente som har fått hjertet sitt skåret ut av kroppen av to menn.

Christop Marzi har skrevet en bok full av henvisninger til andre bøker og til sanger. I tillegg minner boken meg om Neil Gaimans Stjernestøv. Heaven, hovedpersonen i boken, har en bit av himmelen i seg. Og den biten er det noen som gjerne vil ha.

Boken handler om kjærlighet i et London som mangler en bit av himmelen. En natt forsvant en del av himmelen og ingen vet hvor den har blitt av. David elsker å vandre over takene i London, og en natt finner han en jente på et tak. Hun har blitt frastjålet hjertet sitt, men er fremdeles i live. David tar henne med seg til sykehuset men de finner snart ut at mennene som stjal Heavens hjerte er på jakt etter henne. Forholdet mellom Heaven og David utvikler seg mens de løper fra det ene stedet etter det andre, i flukt fra mennene og på jakt etter svar.

Dette er en eventyrbok, en vakker eventyrbok. Selv om mye av boken handler om redsel og om flukt, har den humor og beskriver London, menneskene og omgivelsene i et vakkert språk. Jeg falt for denne historien og vil gjerne lese mer av Marzi.