Tags

, , , , , , , , , , ,

The wizards of odd; comic tales of fantasy redigert av Peter Haining er en av de beste bøkene jeg har lest. Ikke bare i år, men totalt sett.

Her er et utdrag fra novellen: The Twonky av Henry Kuttner

After a while he returned to the phone.
Fitzgerald said, “Something?”
“My new radio,” Kerry told him carefully. “It’s washing the dishes.”
Fitz diden’t answer for a moment. His laugh was a bit hesitant. “Oh?”
“I’ll call you back,” Kerry said, and hung up. He stood motionless for a while, chewing his lip. Then he walked back to the kitchen and paused to watch.

Boken er delt inn i tre hoveddeler;

  • Wizards and Wotsits: Stories of Cosmic Absurdity,
  • Swords and Sorcery: Tales of Heroic Fanticy,
  • og Astronauts and Aliens: Space Opera Yarns.

Den inneholder noveller av både kjente og ukjente forfattere, som blant annet; Terry Pratchett, Douglas Adams, H.G. Wells og C.S. Lewis. Novellene er morsomme, de handler om alt fra trollmenn, drager, roboter, riddere fra Arthurs bord, aliens, tidsreiser og magi til helt vanlige mennesker i veldig uvanlige situasjoner. Jeg satt og humret med meg selv gjennom store deler av boken, selv om det også var noveller der som ikke helt var i min smak.

Novellen Theatre of cruelty, som er Terry Pratchetts bidrag til boken kan du lese her. Og du kan lese om de to følgende novellene hos Wikipedia;
The Rule of Names by Ursula K. Le Guin
Young Zaphod Plays it Safe by Douglas Adams

Boken er litt vanskelig å få tak i, men den finnes på Deichmann og du kan få ditt lokale bibliotek til å bestille den der, ellers så finnes den brukt hos Abebooks.co.uk. Den er perfekt for alle som liker når fantasy eller sci.fi blir blandet med humor, eller for alle som liker humor og ikke har noe i mot at det finnes fantastiske detaljer i den.