Tags

, , , ,

Bloggen The Broke and the Bookish har hver tirsdag en ny Topp 10 liste som på en eller annen måte har noe med bøker å gjøre. Jeg er også glad i lister og vil være med på å fylle ut mine egne Topp 10. Min overskrift er denne gangen; Topp 10 steder å lese på og er en av de gamle listene hos The Broke and the Bookish.

1.) I sengen. Uansett hvor jeg er eller hvor sent det blir før jeg kommer meg i seng må jeg lese noen sider før jeg sovner. Jeg leser ofte krim på sengen, det er «lettvinte» bøker som ikke krever noe av en følelsesmessig og er derfor perfekt sengelektyre for meg.

2.) I lesestolen min. Jeg har arvet en herlig lenestol og har et lite bord og en bokhylle på siden av den. Der ligger lesebrillene mine, boken jeg holder på med og et godt og varmt pledd. Bakdelen med den stolen er at jeg godt kan bli sittende der hele kvelden og det er litt dumt når en bor sammen med noen og kanskje skal være litt sosial innimellom.

3.) På kafe. Det er deilig å sette seg ned med en god kopp kaffe og kanskje et stykke gulrotkake, og en god bok. Noen ganger titter jeg opp og ser på menneskene rundt meg, men stort sett leser jeg med lyden av byen rundt meg. Jeg er så heldig at jeg kan koble helt ut når jeg leser slik at lydene rundt meg ikke bryter konsentrasjonen.

4.) På stranden i syden. Jeg har alltid med meg bøker på ferie (ofte ganske mange). Det er nydelig å ligge i solen og lese, og bare slappe helt av. Noen turer ut i sjøen hører med når man er på stranden, det blir korte avbrytelser i lesingen, for det er stort sett bare lese og bade jeg gjør på stranden.

5.) På internettkafé. Det høres kanskje rart ut, men i sommer var vi i Spania og hadde bare med oss en pc. Så mens mannen min brukte PCen satt jeg ved siden av med noe kaldt i glasset og en bok. Jeg syntes det var en fin måte å slappe av på samtidig som jeg var litt sosial i tillegg.

6.) På reise. Uansett om jeg reiser med tog, fly eller buss har jeg boken med meg. Det blir litt det samme som det å sitte på kafe og lese, en har lyden av andre mennesker rundt seg men ikke så det forstyrrer. Jeg kunne også godt tenkt meg å lese i bilen, men mannen min og meg har funnet ut at vi kan høre på lydbok når vi drar på lange kjøreturer. Det er koselig å høre en bok sammen og å prate om den etterpå. Det var på den måten jeg ble kjent med Harry Hole.

7.) I sofaen. Der blir oppmerksomheten delt mellom boken og TV, men det er ok innimellom. Det kommer selvfølgelig an på hva slags bok en leser, men noen bøker tåler litt konkurranse. Jeg leser endel barne og ungdomsbøker pga jobb og de er det ikke så viktig om jeg ikke forsvinner helt i.

8.) På terrassen. Jeg liker å lese i solen. Når jeg sitter i lesestolen har jeg ofte et pledd rundt meg og når jeg leser i solen, på terrassen, får jeg den samme varme følelsen. Selvfølgelig med noe å drikke ved siden av meg og noen ganger, men bare noen, med radioen på lav styrke ved siden av. Jeg prøver meg ute på terrassen fra ganske tidlig på våren, så det blir noen turer innpakket som en polfarer.

9.) I badekaret. Nå har vi ikke badekar lenger og jeg savner det litt. Det er deilig å synke ned i varmt vann med et badesalt eller olje som lukter godt, med stearinlys og med en bok. Da kan en kjenne hvordan muskelknutene løser seg opp helt av seg selv.

10.) På jobb. Jeg er så heldig å ha en jobb der det å lese blir sett på som en integrert del av arbeidsoppgavene. Når vi er ferdige med det vi skal gjøre og det er stille i skranken kan vi ta opp en bok og lese litt. Jeg elsker tomme bibliotek. Det høres kanskje rart ut, og jeg må skynde meg å si at jeg elsker enda mer bibliotek fulle av folk. Men det er noe med den følelsen du får i et stort, tomt rom fullt av bøker når du leser.