Tags

, ,

Aldri en torsdag uten boktema hos Anettes bokboble. Denne gangen vil Anette at vi skal skrive om en av favorittbøkene våre som har blitt filmatisert.

Jeg synes det er vanskelig å velge ut en bok denne gangen. Jeg kunne valgt både Ringenes Herre og Harry Potter, Fornuft og følelse og Aldristeds. Det er mange gode bøker som har blitt filmatisert. Etter å ha tenkt meg litt om velger jeg å skrive om Stjernestøv av Neil Gaiman.

I den lille, søvnige, engelske landsbyen Wall, avgir den forelskede Tristran Thorn et umulig løfte til den betagende vakre Victoria Forester. For å vinne hennes hjerte begir han seg ut på en reise for å finne en stjerne som er falt ned, i skikkelse av den unge piken Yvaine. Dette fører ham inn i en magisk verden av forheksede skikkelser, alver og pirater. Tristran holder løftet, og kommer tilbake. Men ingen ting går slik som han hadde tenkt, eller drømt om.

Stjernestøv (Stardust) ble filmatisert i 2007 med Claire Danes, Charlie Cox og Kate Magowan i hovedrollene, og med Ian McKellen som forteller.