Tags

, , ,

Ladybug på bloggen Flukten fra virkeligheten har hver søndag en utfordring kalt “En smakebit på søndag”. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne et par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på Ladybugs blogg.

Jeg leser nå ungdomsboken Høsten av Jan Henrik Nielsen som handler om at en mystisk sykdom har rammet det meste av livet på jorden. To jenter har i flere år levd skjult i en bunker sammen med faren sin men nå orker de snart ikke mer. Sitatet er fra begynnelsen av boken.

– Hvorfor kan vi ikke gå ut, da? Hvis alle menneskene er døde, så er det vel ikke farlig.
Nanna kjenner den vonde, uvisse følelsen kommer tilbake. Så mange ganger hun har tenkt at de snart skal komme ut. Bare de holdt ut til sommeren. Eller etter vinteren, kanskje. Men det har aldri skjedd noe, og pappa har bare sagt at en gang skal de opp. Det er bedre å ikke tenke på det.
– Men vi vet jo ikke om de er døde. Det er derfor vi ikke kan gå ut. Fordi vi ikke vet.