Tags

, , ,

Patricia Wood, som har norsk far, er doktorgradsstudent ved universitetet på Hawaii og hun og familien lever om bord i en seilbåt. Denne boken er ifølge forfatteren inspirert av ting som har skjedd i hennes eget liv. Faren hennes vant i lotto og hun har et familiemedlem med Downs syndrom. Dette bidrar til at hun skaper realistiske karakterer som ligner på familiemedlemmene.

Folk som er tilbakestående har en IQ på under 75. Perry har en IQ på 76, men han er ikke dum. Alt han trenger å vite har han lært av bestemoren. Hun har blant annet lært ham hvem han kan stole på, noe som viser seg å være viktig lærdom når han vinner tolv millioner dollar i Washingtons delstatslotteri.

Hovedpersonen i denne boken er Perry H. Crandall, i følge bestemoren står H for heldiggris og Perry synes selv han er veldig heldig. Lottomillionæren følger Perry, først mens han bor sammen med bestemoren, og så til han må klare seg alene etter at hun er død. Han møter mange utfordringer, som da søsknene hans lurer fra ham pengene fra salget av huset til bestemoren, og når han vinner 12 millioner kroner og søsknene vil ha pengene. Heldigvis har Perry to gode venner, Keith og Gary, som hjelper han gjennom de ulike utfordringene. Men mest av alt stoler han på det han har lært av Besta og det skal vise seg å være det han trenger for å løse en del floker.

Boken har et levende persongalleri, satt sammen av både ondskapsfulle og heroiske karakterer, og er en gripende roman om tillit, lojalitet og om hva det egentlig er som gjør oss til selvstendige individer. Jeg levde meg helt inn i denne romanen. Den er morsom, stemningsfull, trist og spennende. Jeg følte så med Perry i enkelte deler av boken at jeg måtte lese kjempefort for å se om han klarte seg bra. Dette er en fantastisk bra bok som fikk terningkast 6 fra meg på Bokelskere og som anbefales til alle. En ekte feel-good-roman!