Tags

, , ,

Ladybug på bloggen Flukten fra virkeligheten har hver søndag en utfordring kalt «En smakebit på søndag» som jeg vil være med på. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne ett par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på Ladybugs blogg.

Jeg leser nå Den siste gode mann av A.J. Kazinski. Den er en thriller som, i følge baksiden, handler om spørsmålet om godt og ondt.

Stasjonen lå nesten øde. De åpne kontorlandskapene, flatskjermene, de ergometriske kontorstolene og de nye heve-senke-bordene i dyr skandinavisk design signaliserte med reklamebyrå enn politistasjon. Men var forskjellen så stor? Niels hadde begynt å tvile. Ord som «image-bygging», «branding» og «signalverdi» hørtes etter hvert mer på møtene en gode, gamle politiutrykk. Sjefene var blitt stjerner. Politidirektøren var så til de grader medieeksponert at bare stand-up komikere og popstjerner kunne holde følge. Niels visste godt hvorfor. Politiet var blitt en av samfunnets viktigste kampsoner.