Tags

,

Ladybug på bloggen Flukten fra virkeligheten har hver søndag en utfordring kalt «En smakebit på søndag» som jeg vil være med på. I denne utfordringen skal en åpne boken en leser og finne ett par setninger en kan dele uten å røpe for mye av handlingen. Videre legger en igjen en link til bloggen sin i inLinkz på Ladybugs blogg.

Jeg leser nå Den franske løytnants kvinne av John Fowles. Boken er skrevet i 1969, men forfatteren har valgt å skrive  i Victoriatidens stil og med deres måte å uttrykke seg på. Jeg er veldig glad i litteratur fra 1800-tallet så denne boken treffer meg rett i hjertet. Den er bare nydelig.

Hovedpersonen; Charles, sier ganske tidlig i boken;

Jeg skulle ønske flere husmødre var like snille. Det fins ikke bedre bevis på et lykkelig hjem enn en lykkelig hushjelp som åpner døren for deg.

Noe som ikke akkurat faller i god jord hos hans forlovede Ernestina. Og mer skal jeg ikke røpe.