Tags

, , ,

Det er torsdag og på tide med et nytt boktema hos Anette. I dag er det favorittbok på O og jeg brukte som vanlig Bokelskere.no for å se hva jeg hadde lest på denne bokstaven. Jeg hadde lest ikke lest så mange bøker på O så det var enkelt å velge denne gangen. Og valget mitt falt på Out of the silent planet av C.S. Lewis.

Out of the silent planet er den første boken i en serie på tre science fiction bøker. De andre to heter Perelandra (eller Voyage to Venus) og That hideous strengt.

Bøkene handler om Dr. Elwin Ransom, professor ved University of Cambridge. På en fottur gjennom Midlands i England møter han en kvinne og hennes mentalt handikappede sønn, Harry. Den engstelige kvinnen forteller ham om omstendighetene rundt hvordan Harry ble skadet og om Mr. Devine (som hun tror er ansvarlig), som Ransom oppdager er en tidligere skolekamerat, en person som han «hjertelig mislikte.» Ransom går for å møte Mr. Devine og ser Devine og en annen mann prøve å tvinge Harry inn i en slags konstruksjon. Ransom griper inn i kampen, og Devine lar Harry gå. Devine inviterer Ransom på en drink, og etter å ha fullført denne mister Ransom bevisstheten. Da han kommer til seg selv befinner han seg i en metallisk kuleformet romskip på vei til en planet kalt Malacandra.

I de to første bøkene besøker Ransom to planeter, mens den tredje handler mest om å beskytte den planeten vi allerede har. Han møter ulike vesener på reisen sin og møter Eldila – engler, Oyarsa – erkeengel og Maleldil som er Gud. Mye av det han lærer på de to planetene handler om moral og etikk og det blir opp til Ransom å overføre denne lærdommen til jorden.

Jeg har gitt alle tre bøkene terningkast 6 og satt dem som favorittbøker på Bokelskere. De er fantastiske science fiction bøker, skrevet med den «ånd» som vi finner i Legenden om Narnia.