Tags

, , , , , ,

Det er torsdag og på tide med en ny favorittbok i boktemaet til Anette. I dag er det favorittbok på F. Jeg fant ut at jeg hadde lest så mange bøker som begynte på F (Bokelskerne selvfølgelig) at det var vanskelig å velge ut en. Etter å ha tenkt meg om litt endte jeg opp med denne;

Fremmedordbok for kjærester av Xiaolu Guo.

Dette er fortellingen til den 22 år gamle kinesiske språkstudenten  Zhuang, som har kommet til London for å lære seg engelsk. I begynnelsen  er språket hennes svært haltende, men etter hvert lærer hun mer om  språket og kulturen. Zhuang faller for en eldre engelsk mann som fører  et innbitt ungkarsliv i Hackney, et liv som er svært forskjellig fra  livet i den lille kinesiske byen hun kommer fra. Zhuang lærer om sex,  humor, vennskap og lidenskap, men hun lærer også den smertefulle leksen at språk også kan være en barriere og bli mer ubegripelig jo mer du kan om det. Gjennom Zhuangs opplevelser får vi innblikk i de mange  mulighetene for misforståelse mellom øst og vest, og i et forhold som  mange vil kunne gjenkjenne uansett nasjonalitet.

Denne romanen starter med at  hovedpersonen sitter på et fly på vei fra Kina til England. Hun er 23 år  gammel og oppvokst i en liten kinesisk landsby. Foreldrene hennes har  spart penger slik at hun kan reise til London og lære seg det engelske språket. Hun kan svært lite engelsk og bestemmer seg for å skrive en  dagbok på engelsk. Det blir veldig morsomt. Til å begynne med er  engelsken hennes så dårlig at det virkelig er morsomt.  Etterhvert som historien utvikler seg er det ikke språket som blir det  viktigste, men forholdet hun etablerer med en 20 år eldre bifil mann.  Dette er en bok de fleste kommer til å elske.

Jeg må også nevne en tegneserie som heter Flight (graphic novels). Jeg har lest 6 bind av denne serien og synes de er de vakreste tegneseriene jeg har lest noensinne. Flight blir redigert av Kazu Kibuishi, en amerikansk tegneserieforfatter og illustratør. Kibuishi sier at Flight ikke er en tematisk antologi og at tittelen Flight ikke har noen spesiell betydning. Men likevel inneholder mange av tegneseriene noe som har med flyging å gjøre, i den videste forståelse av ordet. Utenom det er der et mangfold av ulike teknikker, og historier som dekker komedier, tragedier, eventyr og romantikk. Hvert bind har tegneserier fra flere forfattere/illustratører, noen med tekst og noen uten og noen med tegninger en kan drømme seg langt vekk i. Liker du tegneserier, eller bare rett og slett tegninger anbefaler jeg deg å ta en titt på dem.