Tags

, ,

Anette med bloggen Anettes bokboble utfordrer oss til å skrive om vår favorittbok på bokstavene i alfabetet, og vi er i dag kommet til C.

Jeg tenkte først at jeg kommer ikke på en eneste bok som begynner på C. Men jeg har lagt inn bøkene jeg har lest hos Bokelskerne og da jeg kom på at der kan man sortere dem alfabetisk (deilig lettvint) så var det ikke så vanskelig allikevel.

Boken jeg vil skrive om er Coraline av Neil Gaiman. Selv om Coraline er gitt ut som egen bok er den egentlig en fantasy/grøsser novelle. Den er en av de mest kjente bøkene til Neil Gaiman, har vunnet flere priser og er filmatisert av Henry Selick. Coraline er som mye av Neil Gaimans forfatterskap vanskelig å plassere aldersmessig. Den er på jobb hos meg plassert for 5-7 klasse men den passer også godt for voksne. Coraline er også gitt ut som tegneserie, illustrert av Dave McKean.

I den nye leiligheten til Coralines familie er det 21 vinduer og 14 dører. 13 av dørene er helt vanlige, og bak den siste er det bare en murvegg. Men en dag da Coraline låser opp døren, er veggen borte, og hun går inn i en leilighet som er lik hennes egen. Først virker alt vidunderlig i den andre leiligheten. Maten er bedre. Lekekassen er full av rare leker hun aldri har sett før. Men det er en annen pappa og en annen mamma der, og de vil at Coraline skal være deres datter. De vil forandre henne og beholde henne. Og det er andre barn der, barn som er tatt til fange. De er fortapte sjeler bak et speil, og Coraline er deres eneste håp om at de skal kunne bli reddet.