Tags

, , , , , ,

The Talisman: Road of TrialsEtt par av mine favorittbøker er Talismanen og Black House av Stephen King og Peter Straub, to bøker som forteller historien til Jack Sawyer, og Jacks reise mellom to verdener.

I Talismanen legger 12 år gamle Jack Sawyer ut på en skremmende reise, tvers over Amerika for å finne en talisman som kan redde moren fra å dø og bekjempe fienden som vil ødelegge den. Talismanen er en glasskule, en akse som holder skjæringspunktet mellom de eksisterende verdener.

Jack Sawey har, som sin far, evnen til å pendle mellom to verdener, vår og det Jack kaller Drømmeverdenen, ellers kjent som Territoriene. I Territoriet befinner deg seg «tvillinger» til menneskene i vår verden, utenom til Jack, noe som gjør han til en veldig spesiell person. Jack støter på flere «tvillinger», som er merkelige refleksjoner av mennesker han kjenner – ikke minst den døende dronning Laura, «tvillingen» til hans egen mor. Men bare noen få kan bevege seg fra den ene verden til den andre, som Jacks avdøde far, Jacks onde onkel, og Jack selv.

For å nå sitt mål, må Jack ikke bare komme seg tvers over USA, han må også gjennom de mystiske og truede Territoriene, der det pågår en stadig kamp mellom det gode og det onde. Jack blir hele tiden utfordret av skrekkinngytende opplevelser, og tiden er i ferd med å renne ut.

I Black House er Jack blitt voksen og må igjen dra til Territoriene, denne gangen for å redde en gruppe barn.Talisman

The Talisman: The road of trials er den første boken av tegneserieversjonen av Talismanen. Boken er tilpasset for tegneserie av Robin Furth (King`s personlige assistent)og tegnet av Tony Shasteen.

Jeg kommer til å kjøpe denne serien ser jeg, bøkene i seg selv er fantastiske og denne tilpassingen til tegneserie har bare lagt til dem, ikke trukket noe fra. Jeg har nettopp lest tegneserieversjonen av Det mørke tårn (også Stephen King) og er også her like begeistret for tegneserien som for bøkene. Det er tydelig at dette samarbeidet mellom Stephen King og Robin Furth virkelig fungerer!

Boken har nydelige tegninger! Noen av dem kan du se på Tony Shasteens blogg: The illustrater, og her, over, er et eksempel.

Jeg anbefaler deg å lese både Talismanen og Black House som romaner og Talismanen som tegneserie! (Ta gjerne også en titt på Det mørke tårn, også både som roman og tegneserie. Jeg tror ikke du vil bli skuffet!)

Lagre