Tags

, , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har vært lesedag. Jeg sitter i den gode stolen min og ser ut på snøen som smelter i regnet. Det kom mye snø til å være her på Sør-vestlandet. Men nå kom regnet. Det skal fryse på i kveld, så jeg vil hvertfall ikke ut å kjøre bil!

Jeg leser bøkene som er nominert til Sølvkniven. En lokal krimpris der jeg er med i juryen. Jeg har allerede lest dem, men nå skal jeg ha et «foredrag» på jobb om krim og tenkte da at det vil passe å ta med de seks bøkene som er nominert pluss noen andre personlige favoritter. Jeg skal ha noe som kalles Litterær lunsj, der vi tar opp tema eller en bunke bøker. Noen ganger er det en av oss som jobber på biblioteket som har det og noen ganger inviterer vi andre til å snakke om bøker. (Du kan lese om bøkene som er nominert til Sølvkniven HER.)

Boken jeg har lest i dag er Patrioter av Ingar Johnsrud. Det er en thriller om politikk og terror og vanligvis ikke det temaet jeg først ville valgt meg. Men denne er utrolig godt skrevet og meget spennende. Så jeg vil snakke om den på den litterære lunsjen. Smakebiten er fra denne boken.

PatrioterDen siste uken hadde vært røff. Smekk hadde hatt vansker med å konsentrere seg. I går overkokte han potetene, og dagen før var fisken gått usaltet på fatet. Selv om ingen hadde brydd seg, følte han skam og lovte seg selv at det ikke skulle skje igjen, for det lille var alltid beskrivende for det store, og fikk man ikke til de enkle tingene, hvordan skulle man da klare de kompliserte?

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter