Tags

, , , ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen er det Jærdagen her jeg bor. Jærdagen er salgsmesse og byfest på Bryne i Rogaland en helg i mai hvert år (dette året ble det utsatt til den første helgen i juni på grunn av pinsen). Arrangementet dekker store deler av Bryne sentrum og samler årlig ca 60.000 besøkende, mer enn totalt innbyggertall i jærkommunene Klepp, Time og Hå. Arrangementet er en av landets eldste salgsmesser, med røtter tilbake til hestemarkedet på Bryne Torg som startet i 1914. Jærdagen i dagens form er over 50 år gammel. Jeg husker da jeg var liten at det var en stor parade med hester og korps som startet det hele. Det var alltid et stort tivoli og boder over et stort område. Etterhvert flyttet markedet mer inn i sentrum, så nå er det en blanding av boder og gode tilbud i butikkene.

Fredag og lørdags kveld under Jærdagen endrer Bryne sentrum karakter og blir til Jærnåttå (nåttå = natten), en av vestlandets største musikkfestivaler med stor scene med kapasitet til ca 4000 hver kveld på torget og 8-9 scener på byens utesteder etterpå. De fleste store norske artister har opptrådd på Jærnåttå. Det er en stund siden vi har vært på Jærnåttå, men en hører musikken langt avsted, så vi får med oss noe.

Barnebarnet vårt kommer som regel til oss den helgen for å være med på markedet, også i år. Jeg skal snart vekke ham og få i ham frokost, og så drar vi for å få med oss alt som skjer. Det vil også si at det ikke blir noe lesing i dag. Jeg er som regel ganske sliten når vi endelig kommer oss hjem igjen.

Boken du skal få smakebit fra i dag tok jeg med meg hjem fra jobb i går, så jeg har ikke fått begynt på den enda. Det er en av bøkene jeg har valgt på grunn av tittelen. Boken heter Everyone in my family has killed someone og er skrevet av Benjamin Stevenson. Den er en thriller, men samtidig full av humor, så det blir spennende å se om jeg faller for humoren. Smakebiten er fra baksideteksten denne gangen, rett og slett fordi jeg syntes den var morsom.

Everyone in my family has killed someoneHave I killed someone? Yes. I have.
Who was it?
Let’s get started.
EVERYONE IN MY FAMILY HAS KILLED SOMEONE
My brother
My stepsister
My wife
My father
My mother
My sister-in-law
My uncle
My stepfather
My aunt
Me

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter