Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har jeg vært på jobb. Det begynte som en stille dag, men så ble det veldig travelt. Jeg var rett og slett så sliten da jeg kom hjem at jeg måtte legge meg å sove litt. Det betyr og at jeg ikke laget klar smakebitene. Nå er det sent på kveld og mannen min kom plutselig på at jeg hadde sagt han måtte minne meg på smakebitene da jeg våknet. Det gjorde han ikke, så da glemte jeg det helt av. Heldigvis kom han på det nå før vi gikk og la oss!

Jeg får ikke lest så mye mens jeg er på jobb, men i de stille morgentimene klarte jeg 20 sider av Den gamle mannen og havet av Ernest Hemmingway. Jeg prøver å få lest noen klassikere i løpet av året og denne står på listen min over bøker jeg gjerne vil lese. Men jeg leser også endel ungdomsbøker. Jeg må anbefale bøker til klasser både fra ungdomsskolen og fra videregående, og da må jeg ha lest endel av bøkene. Så jeg prøver å lese ungdomsbøker innimellom.

Dagens smakebit er fra ungdomsboken Dere vet ikke hva krig er (Du vet inte vad krig är). En dagbok fra ukrainske Yeva Skalietska.

Dere vet ikke hva krig erNatten hadde vært helt vanlig. Jeg sov godt. Men av en eller annen grunn våknet jeg grytidlig. Jeg bestemte meg for å gå ut i stua og prøve å sove der istedet. Jeg la meg på sofaen, lukket øynene og gled inn i søvnen igjen.

5.10 Jeg våknet brått av en høy, metallisk lyd som ga gjenklang i gatene. Først trodde jeg det var en bil som ble presset sammen til skrapjern, men det ville jo vært litt rart, siden det ikke er noe bilopphoggeri i nærheten.
Så skjønte jeg det var en eksplosjon.
Jeg så at farmor stod ved vinduet og kikket mot grensen til Russland. Missiler suste over jordene. Plutselig føk en stor rakett rett forbi og eksploderte med et sånt brak at jeg ble helt kald innvendig.
Bilalarmer satte i gang. Farmor prøvde å beholde roen. Hun kom bort til meg, og sa «Går Putin virkelig til krig mot Ukraina?» Jeg var helt i sjokk. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg skjønte at det farmor sa, var sant, men det var vanskelig å tro det. Jeg har hørt om krig i hele oppveksten, men aldri opplevd det. Jeg var skrekkslagen.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter