Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag har vi feiret bonusfaren min sin 85-års dag. Vi (mannen min og jeg) laget til selskap i kirken. Han stod for smørbrød og jeg dekket bord og pyntet. Det var en fin feiring, og jeg er glad det ble vellykket. Jeg har sommerjobb på biblioteket, så det har vært en veldig travel uke. Så i morgen, søndag, skal jeg ikke gjøre noe som helst. Det vil si, det blir nok litt lesing tenker jeg.

Jeg skal prøve å få lest Å vanne blomster om kvelden (Färskt vatten till blommorna) av Valérie Perrin. Den er lang kø på den på biblioteket, og jeg har nettopp fått den med meg hjem. Så nå er det endelig min tur. Jeg leser ikke så mange «kvinner med ryggen til»-bøker, men denne har jeg virkelig lyst til å lese. Jeg har hørt mye bra om denne boken. Har du lest den?

Smakebiten er fra begynnelsen:

Å vanne blomster om kveldenDe nærmeste naboene mine er ikke redd for noe. De har ingen bekymringer, forelsker seg aldri, biter ikke negler, tror ikke på tilfeldigheter, avlegger ingen løfter, lager ikke lyd, er ikke medlem av folketrygden, gråter ikke, leter aldri etter nøklene sine, brillene sine, fjernkontrollen, barna sine eller lykken.
De leser ikke, betaler ikke skatt, slanker seg ikke, har ingen preferanser, forandrer ikke mening, reier ikke opp sengen, røyker ikke, skriver ikke lister, teller ikke til ti før de sier noe. De har ingen som stepper inn for dem.
De er ikke sleske, ambisiøse, hevngjerrige, kokette, smålige, generøse, sjalu, slurvete, rene, vakre, morsomme, avhengige, gjerrige, blide, beregnende, voldelige, forelsket, sytende, hyklere, snille, harde, ettergivende, løgnere, tjuver, muntre, modige, late, troende, perverse, opptimistiske.
De er døde.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter