Tags

, , ,

En smakebit på søndag God søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg har glemt meg helt av! Beklager!
Vi har barnebarnet vårt på ferie for tiden, og da gjør vi andre ting enn vi vanligvis gjør. Så da glemte jeg alt sammen. Jeg har ikke fått lest så mye de dagene han har vært her, men tenker jeg får tatt det igjen etterpå. Jeg har også mange sommervakter på biblioteket. Så dagene er travle. Men her kommer det hvertfall et smakebit innlegg!

Den store faren ved å jobbe på biblioteket er at du finner veldig mange bøker du ønsker å lese. Så hylla mi med bibliotekbøker er ganske full. En av bøkene som står der er Fedrenes misgjerninger (Fädernas missgärningar) av Åsa Larsson. Jeg har lest alle bøkene hennes, så jeg må selvfølgelig få med meg denne. Hun skriver virkelig gode krimbøker.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Fedrenes misgjerningerDa Ragnhild Pekkari bestemte seg for å dø, ble livet litt lettere å leve. Hun hadde en plan. Gå på ski på nattskaren, en tur på to timer hvis den bar. Når hun kom fram til stedet, en elv der det alltid dannet seg en snøbro, skulle hun tenne et bål og ta sin siste kopp kaffe. Så skulle hun smelte snø og helle ned i ryggsekken så den ble våt og tung og ikke var full av luft. Deretter skulle hun gå på ski ut på snøbroen. Det var åpent, rennende vann under. Hvis det gikk som hun hadde tenkt, ville snøbroen briste. Ellers ville hun ta et stavtak over kanten.
Det vill gå uhyre fort. Ingen mulighet til å ombestemme seg heller, men tung ryggsekk uten flytekraft og ski på beina. Deretter skulle det endelig være over.

Hun hadde avtalt møte med døden. Og døden skulle hun få møte, faktisk den dagen hun i all hemmelighet hadde bestemt, men ikke på den måten hun hadde tenkt seg.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter