Tags

, ,

En smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne uken er vi på påskeferie hos svigermor i Sandefjord. Det er deilig å være her i påsken. Det er oftere fint vær og mer sol på Østlandet enn på Vestlandet. Så vi nyter solen disse dagene. Jeg har til og med fått litt farge. I dag har vi også vært på bryggen og spist lunsj. Skikkelig luksus.

Jeg har ikke fått lest så mye, men holder da på med ett par bøker. Jeg skal straks igang med den nyeste boken om Jack Reacher, og så leser jeg fortsatt Octavia E. Butler. Som jeg virkelig har fått sansen for. Men i dag skal du få smakebit av en bok jeg fant i svigermors hylle: Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger. Den har jeg lest tidligere og gitt videre til henne. En virkelig god bok som anbefales. Både som roman og som en fortelling fra andre verdenskrig. Den er skrevet som et leksikon, med en fortelling til hver bokstav.

Her er en smakebit fra bokstaven A:

Leksikon om lys og mørkeA for alle assosiasjonene som når som helst kan dukke opp på vei til straffearbeidet, i matsalen eller ute i skogen. Øyeblikk av plutselige og helt uventede erindringer, som om alt som fantes, var en åpning til noe annet.

A for ansiktene til familien som du pleier å mane frem fra minnet når stillheten omsider faller over fangeleiren om kvelden og du blir liggende på cellen med lukkede øyne.

A for akebakken du passerer på vei til straffearbeidet i Falstadskogen: en blankskurt stripe i skråningen utenfor en bondegård, der sorte striper av jord og stein er slipt frem av små barnekropper som har rutsjet nedover, med kinnene røde av kulde og gledeshvin ut av de små munnene.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter