Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag er en kald og vindfull dag. Det er deilig å sitte inne, under et teppe, og lese. Jeg holder fremdeles på med Agatha Christies bøker, men nå er det ikke mange igjen jeg ikke har lest. Men innimellom må jeg lese andre ting. Litt tegneserier og litt fantasy, krim og dystopier. Og så er det noen ganger jeg må lese noe helt annet. Det er egentlig rart det der med leselyst, av og til er den veldig spesifikk og det er bare en spesiell ting jeg har lyst på.

Jeg dro frem Hittebarnet av Stacey Halls som jeg nettopp fikk som leseeksemplar av forlaget. Den har handling fra 1700-tallet, som er en av mine favorittperioder. Den handler om en kvinne som vil hente barnet sitt på barnehjemmet hun etterlot henne på for seks år siden, for så å finne ut at en annen kvinne allerede har hentet henne. Det høres ut som en interessant historie.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Hittebarnet… han forklarte oss hvordan loddtrekningen foregikk: En hvit kule betydde at et barn fikk slippe inn, en sort kule betydde det motsatte, og en rød betydde at vi måtte vente til et barn som hadde fått slippe inn, viste seg ikke å bli godkjent under legeundersøkelsen … «Det er tyve hvite kuler,» sa mannen, «fem røde og ti sorte.» … De fornemme folkene langs veggene så mer frimodig på oss nå, lurte på hvem av oss som ville bli heldige, hvem av oss som kanskje måtte legge ut barna våre til å dø på gaten.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter