Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

I det siste har jeg lest flere bøker av Agatha Christie. Noen jeg har lest før og noen jeg ikke har lest før. Jeg kom over en liste over alle bøkene hennes og fant ut at jeg hadde lyst til å lese dem alle sammen. Med listen er det lett å bestille bøker gjennom biblioteket. Selv om noen av dem er vanskelige å finne. En god del er gitt ut på nytt og da finner du den nye utgaven, men noen er ikke det, da er det vanskeligere å få tak på dem.

Jeg leser dem på norsk, men skal sjekke etterpå om det kanskje er bøker som ikke er oversatt. En av følgerne mine på Instagram fortalte med at Christie skrev noen bøker om paret Tommy og Tuppence Beresford. De hadde jeg aldri hørt om før, så jeg valgte å lete etter de bøkene først. Gamle synder ruster ikke, som dere skal få smakebit fra i dag er den femte og siste om dette paret. De har akkurat flyttet inn i et nytt hus, og mysteriet de skal i gang med starter med noen gamle bøker de overtok fra de som eide huset før dem.

Gamle synder ruster ikke«Bøker!» sa Tuppence.
Ordet kom ut av henne med en kraft som nærmest virket som en hissig eksplosjon.
«Hva sa du?» spurte Tommy.
Tuppence stirret på ham tvers over rommet.
«Jeg sa ‘bøker’,» svarte hun.
«Jeg skjønner hva du mener, » sa Tommy Beresford.
På gulvet foran Tuppence stod det tre svære kasser fylt med bøker.
«Det er ufattelig,» sa Tuppence.
«Så mye plass de tar, ener du?»
«Ja.»
«Vil du forsøke å plassere alle i hyllene?»
«Jeg aner ikke hva jeg egentlig forsøker å gjøre,» svarte Tuppence. «Det er det som er vanskeligheten. Man vet aldri nøyaktig hva man har til hensikt å foreta seg.»