Tags

, , ,

OppsummeringApril ble en måned der jeg leste mindre enn jeg hadde lyst til. Det er tre grunner til det: Først fordi jeg brukte så lang tid på Før plogen din over de dødes knokler av Olga Tokarczuk. Jeg leste den som e-bok, først og fremst på sengen, og sovnet fra boken om igjen og om igjen. Det var ikke det at jeg ikke likte den, men det var ikke en bok som passet e-bok formatet (for meg).
Så fordi jeg leste hele Song for Eirabu, som med sine 1152 sider tok litt tid å komme gjennom. Men som er to fantastiske bøker.
Sist, men ikke minst: Barnebarnet vårt var her nesten en uke i april. Vi brukte mye tid på å lese Harry Potter og å se Doctor Who på TV. Mye tid gikk derfor selvfølgelig også til å være sammen med han.

Tilsammen ble det 13 bøker på meg. Målet mitt er 200 bøker i år. Da må jeg lese 16.6 bøker i måneden. Jeg nådde derfor ikke målene mine i april. Men målet er mer å lese litt hver dag, enn det er å lese et visst antall bøker. Det klarte jeg ikke heller og jeg tenker mer på hvordan jeg kan oppnå målet om en lesestund hver dag, enn hvor mange bøker det blir.
Under er det linker til det jeg har skrevet om. Men jeg har skrevet innlegg om flere av bøkene som ikke er publisert enda. Jeg hadde skrevet innlegg om bøkene som var nominert til Sølvkniven 2020, men kunne ikke publisere dem før prisen ble delt ut. Så jeg sendte ut de innleggene istedenfor de som handler om bøker jeg har lest i april.

Jeg har lest:

Romaner:

1001-bøker:

 • Of mice and men – John Steinbeck

Krim og thriller:

Fantasy og sci-fi (dystopi):

Fagbok/biografisk:

 • En seksti under – Tor-Håkon Gabriel Håvardsen

Den beste boken, eller de to beste, var Song for Eirabu. Uten tvil. Men Before Mars er like god. Den er bok tre i Planetfallserien av Emma Newman. En helt fantastisk serie. Jeg har bestilt den fjerde og siste boken, men på grunn av korona tar det en evighet å få bøker hit fra England. Så jeg venter med lengsel. Jeg tror det er mulig jeg må lese hele serien om igjen når jeg har alle bøkene. Vi er fem er gitt sjanger roman fra forlaget, men den er også en horror. Tror jeg. Det var vanskelig å klassifisere den. Før plogen din over de dødes knokler var også meget bra. Jeg ble litt lei i midten, men så tok den seg absolutt opp i slutten. Nå prøver jeg å få tak i filmen. Den heter Spoor. Rop ut om du ser den et sted. En seksti under var også en meget god bok. Spesielt å lese om livet til en begravelseagent. Men interessant.

Statistikken blir som følger:

 • 4 romaner, 2 kriminalromaner, 1 kriminalnovelle, 1 fagbok, 2 dystopier, 1 1001-bok og 2 fantasy.
 • 4060 sider.
 • 5 menn og 7 kvinner (og noveller av begge kjønn).
 • 8 bøker på papir og 5 e-bøker.
 • 1 1001-bøker.
 • 7 norske bøker, 3 fra engelskspråklige land, 1 svensk bok, 1 islandsk og 1 polsk – 2 bøker var på nynorsk.
 • 2 lest på engelsk, resten på norsk.
 • 3 seksere, 8 femmere og 2 firere.
 • 8 jeg har skrevet om (8/13) (Noen av dem ikke publisert).
 • 5 har jeg kjøpt som papirbøker, 5 e-bøker fant jeg på BookBites og 3 var leseeksemplar.

Jeg har lånt The hills av Matias Faldbakken på Allbok, så det er boken jeg leser akkurat nå. Men jeg har også noen andre e-bøker liggende som jeg ikke har blitt ferdig med. Jeg har funnet Robinson Crusoe i bokhyllene mine, så det blir min 1001-bok i Elidas lesesirkel for mai. Kategorien er bok utgitt mellom 1700 og 1800. Nå åpner biblioteket 4.mai, og det gjør det lettere å finne 1001-bøker som passer de ulike kategoriene. Men jeg tror jeg holder meg til valget mitt for mai likevel. Jeg hører Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug på lydbok, men det går sent fremover. Jeg finner ikke tid til å høre, jeg er ikke flink til det. Jeg har bestemt meg for å lese mer fra mine egne bokhyller fremover, og ikke låne så mye på biblioteket. Så får vi se hvordan det går! Og så tenkte jeg at jeg skal være med i Anitas diktlesesirkel. Kategori for mai er «en gammel favoritt». Jeg sliter å velge mellom Jakob Sande og Edgar Allan Poe. Men det blir en av dem.