Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten

Det blåser og regner ute og da er det bare hyggelig å være inne. Selv om vi stort sett bare er inne likevel i disse korona-tider. Mannen min jobber stort sett alene og kan derfor gå på jobb som vanlig. Men jeg bør holde meg inne og ikke utsette meg for smitterisiko fordi jeg har astma. Mye av det jeg ville ha gått på er stengt, som kirken og biblioteket. Heldigvis har jeg en stor bokhylle med uleste bøker, så jeg går ikke tom for lesestoff. Det er en stor fordel – og jeg håper jeg virkelig skal få lest endel fra den hylla. Men noe Netflix og sånn blir det jo også innimellom.

Jeg så en av dere leste fra The Wonderful Wizard of Oz for ikke så lenge siden og ble inspirert til å begynne på den selv. Jeg har lest en forkortet versjon på norsk for flere år siden, men nå vil jeg lese den «unabridged» engelske versjonen. Jeg har også sett denne som film flere ganger, så det er en historie jeg kjenner. Men jeg hadde lyst til å lese den en gang til. Smakebiten er fra etter huset har blitt flyttet av syklonen og Dorothy drar fra den tørre, grå prærien til det fantastiske landskapet i Oz:

The wonderful wizard of ozThe cyclone had set the house down, very gently – in the midst of a country of marvellous beauty. There were lovely patches of green sward all about, with stately trees bearing rich and luscious fruits. Banks of gorgeous flowers were on every hand, and birds with rare and brilliant plumage sang and fluttered in the trees and bushes. A little way off was a small brook, rushing and sparkling along between green banks and murmuring in a voice very grateful to a little girl who had lived so long on the dry, grey prairies.