Tags

, , , , , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten!

Vi skriver 2020, og selv om vi har gjort det i 5 dager, så er det stadig like underlig. Tiden flyr virkelig fortere når man blir eldre. Jeg har ikke brukt å lage meg nyttårsforsetter, utenom det at jeg gjerne vil bli mer aktiv på bloggen og instagram. Noen ganger synes jeg det er finest og lettest å skrive et innlegg på bloggen, mens andre ganger får jeg sagt det jeg vil på den mer begrensede plassen på instagram. Til og med snapchat har jeg tatt i bruk når det gjelder å dele hva jeg leser. (Du finner meg begge steder med brukernavnet @astridterese – Og på Facebook har jeg siden Betraktninger.)

Men jeg har som vanlig satt meg noen lesemål:
I fjor var målet 200 bøker og jeg leste 257, men jeg tror jeg sier 200 i år og.
Jeg hadde satt opp 50 tegneserier, men leste bare 32. Så målet i år er 30.
Jeg nådde målet med 10 lydbøker (Hørte 11), så det blir 10 lydbøker i år igjen.
Jeg vil lese 30 e-bøker selv om jeg feilet stort med det i fjor, da klarte jeg 8!
Så vil jeg lese 12 1001-bøker i Elidas lesesirkel, der vi leser fra 1001-bøker lista, der klarte jeg alle i fjor.

Den første kategorien i Elidas 1001-bøker lesesirkel er bøker skrevet mellom 1961 og listens slutt. I lesesirkelen er det slika at Elida kun  bestemmer kategoriene, og så velger man bok som passer inn der selv. Listen man velger fra er HER. Jeg leste litt rask over den og fant Hvit tiger av Aravinda Adiga. En bok fra India, og de har jeg ikke lest mange av. Hvit tiger vant Bookerprisen i 2008. Beskrivelsen av boken fra forlaget begynner som her: Dette er historien om gründeren Balram Halwai. Romanen forteller om klassereisen han foretar fra en liten landsby i det dypeste India, til Balram blir en rik og vellykket mann i dagens Bangalore. Boken er samtidig en fortelling om dagens India. Det hørtes interessant ut.

Hvit tigerSmakebiten er fra første kapittel:

Sir, det er visst slik at dere kinesere ligger foran oss på alle måter, bortsett fra at dere ikke har gründere. Og til tross for at vår nasjon ikke har drikkevann, elektrisitet, kloakk, offentlig transport, sans for hygiene, disiplin, høflighet eller punktlighet, har den faktisk gründere. Tusener på tusener av dem. Spesielt innenfor teknologi. Og disse gründerne – vi gründerne – har etablert alle disse outsourcing-selskapene som praktisk talt driver Amerika for tiden.