Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Det er dagen etter den første høststormen og fremdeles suser det godt i trærne på utsiden. Jeg er veldig glad i vinden og regnet vi får om høsten. Det er perfekt vær til å sitte inne og lese i. Og en veldig god unnskyldning. En har ikke akkurat så veldig lyst til å gjøre noe på utsiden i sånt vær.

Jeg er med i en lesesirkel som leser bøker fra 1001-bøker du må lese før du dør. Vi får en kategori hver måned og så velger vi boken selv innenfor denne kategorien. I august var kategorien «mannlig forfatter» og da valgte jeg David Copperfield av Charles Dickens. Først og fremst fordi jeg er så glad i forfatteren, men også fordi det er en bok jeg lenge har tenkt jeg skulle lese. Men det har kommet så mange andre bøker i veien at jeg ikke har fått lest den. Det tenkte jeg at jeg skulle gjøre noe med i dag.

Smakebiten er fra begynnelsen:

Om jeg skal bli helten i min egen livshistorie, eller om den plassen skal bli opptatt av en annen, får disse sidene avgjøre. For å begynne med begynnelsen, kan jeg fortelle at jeg ble født en fredag klokken tolv om natten. Jeg skal ha begynt å skrike i samme øyeblikk klokken slo.
Hva angår dagen og timen for min fødsel, fortalte jordmoren og noen kloke koner i nabolaget at jeg for det første var forutbestemt til et ulykkelig liv, og for det andre hadde evner til å se både ånder og spøkelser. De var overbeviste om at alle disse egenskapene måtte finnes hos enhver stakkar som uheldigvis ble født i de små timer på en fredag natt.