Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod sommersøndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er en travel søndag for meg i dag. I morgen tar vi med oss barnebarnet vårt og reiser på ferie. Så i dag skal det strykes på klær og pakkes i kofferter. Vi drar for å besøke svigermor i Sandefjord. Bare det å komme på andre siden av fjella betyr mye bedre sommervær. Samtidig som det er godt å tilbringe tid med familie. Vi skal også tre dager til Oslo. Det var det barnebarnet vårt på 11 ønsket seg aller mest. Jeg har gått på skole i Oslo og liker byen veldig godt, så jeg er ikke vanskelig å be når noen vil ha meg med dit. Vi krysser fingrene for solfylte dager i hovedstaden.

Jeg prøver å være med i Elidas 1001-bøker lesesirkel hver måned og kategorien for juli er bok på over 500 sider. Jeg tenkte først på noe av Dickens, men de hadde jeg bare på engelsk. Så jeg endte opp med Barnas bok av A.S. Byatt. Den er på formidable 735 sider og står selvfølgelig på listen over 1001 bøker du må lese før du dør. Det er en bok jeg har hatt på leselisten lenge, så det passer å ha den med på ferie. Jeg har ikke klart å lese ferdig juniboken; En halv gul sol, så den blir også med.

Smakebiten er fra begynnelsen:

«Jeg sa jo jeg skulle vise deg et mysterium.»
«Jeg trodde du mente en av skattene.»
«Nei, jeg mente han der. Det er noe upålitelig ved ham. Jeg har holdt øye med ham. Han pønsker på noe.»
Tom var ikke sikker på om dette var en sånn lek som familien hans drev med, som gikk ut på å følge etter vilt fremmede mennesker og dikte opp historier om dem. Han var ikke sikker på om Julian bare lekte ansvarsbevisst.»
«Hva gjør han for noe, da?»
«Han gjør det indiske tau-trikset. Han forsvinner. I det ene øyeblikket er han der, i det neste er han vekk. Han kommer hit hver dag. Helt alene. Men man ser ikke hvor det blir av ham!»

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter