Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen har jeg bodd hos foreldrene mine. Mannen min har laget mat på et kurssted, fra onsdag til søndag. Istedenfor å være alene hjemme tok jeg derfor med meg hunden min og dro hit. Jeg liker egentlig å være alene og lese, men akkurat denne helgen passet det meg best med selskap. På fredag dro jeg på IKEA med søsteren min og i går var vi på bruktmarked og gjenbruksbutikk. Jeg kjøpte bare Innhaug-folket av Anne Karin Eldstad i en samleutgave. Det er bøker som står på leselisten min.

Jeg har stort sett lest i Gullivers reiser denne helgen. Den er på 470 sider, så den tar mer enn en dag å komme gjennom. (Spesielt når man har folk rundt seg). Men nå er jeg straks ferdig. Jeg leser den som boken for mai i Elidas 1001-bøker lesesirkel. Jeg er ikke sikker på hvilken bok jeg skal velge for juni. Boken må stå på listen over 1001-bøker du må lese før du dør og ha forfatter frå Afrika, Asia eller Oseania. Kom gjerne med tips!

Smakebiten er fra Gullivers besøk hos Laputianerne:

Disse menneskene er plaget av vedvarende bekymringer og nyter aldri et øyeblikks sinnsro, og denne uroen deres springer ut av årsaker som i svært liten grad plager andre dødelige. Engstelsen skyldes en rekke endringer de frykter skal skje med himmellegemene. For eksempel at jorden med tiden skal bli absorbert og oppslukt av solen, som kommer stadig nærmere. At solens overflate skal bli dekket til av dens egne utsondringer og ikke lenger opplyse verden. At jorden, som med nød og neppe unngikk et rapp av halen til den siste kometen, noe som uunngåelig ville ha redusert den til aske, antagelig vil bli ødelagt av den neste, som er beregnet til å komme énogtredve år fra nå.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter