Tags

, , ,

Smakebit på søndagGod søndag! I dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Denne helgen er det Jærdagen. En messe/marked som begynner på fredag og varer til søndag. Vi har barnebarnet vårt her så i går var vi ute sammen med søsteren min og to av hennes barn for å se i boder og besøke butikker. Vi klarte selvfølgelig bruke litt penger og det ble blant annet seks bøker på meg. I dag er det gudstjeneste klokken 11, og etterpå skal vi på bruktmarked. Det kan godt være det blir litt flere bøker da.

Jeg har nettopp lest Hvit av Han Kang. Det er den første boken hennes jeg leste, men jeg skal absolutt lese flere. Den var meget bra. Kapitlene i boken er meget små og et av dem gjorde spesielt inntrykk på meg.

Ikke ut av selvmedlidenhet, men fordi hun var nysgjerrig på andres liv, undret hun av og til over hvor mange piller hun hadde spist til sammen fra hun var liten og fram til i dag? Hvor mange timer med smerte hadde hun erfart til sammen?

Akkurat som om livet selv ikke ønsket at hun skulle gjøre framskritt, gikk hun over det igjen og igjen så mange ganger at det gjorde vondt. Det var som om kraften, som hindret henne i å gå mot lyset, sto klar inni hennes egen kropp. Hvor mange timer til sammen ble alle de gangene hun hadde nølt og mistet retningen?