Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag, i dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten.

Jeg har hatt en rolig lesehelg denne helgen. Det er deilig når en virkelig får lest i løpet av en helg. Jeg har fokusert på krim og ble ferdig med Belinda Bauers Bristepunktet og Peter Swansons Alle disse vakre løgnene. I tillegg leste jeg delvis Vuggesang av Leïla Slimani, men den likte jeg ikke så jeg skummet bare gjennom den siste halvdelen. Jeg håper å få tid til å lese mer i dag.

Jeg har også lest Enkebyen – de bortførte av Thomas Enger, og den skal du få smakebit fra. Den er en velskrevet dystopi for ungdom og anbefales. Den er virkelig god. Jeg skrev om den i går og det innlegget finner du HER.

Ved elvebredden lå husene tett i tett. Folk løp alt de kunne på stien langsmed elven, på vei mot broen lenger ned i dalen. Jeg måtte prøve å presse oss inn i køen. Det var ingen gjerder eller rekkverk som kunne holde vannmengdene unna. Buskene som vokste nærmest elven, bremset den noe, men bare midlertidig. Det hørtes ut som en kjempe trampet seg vei gjennom dalen, mot oss.

Jeg skulle til å rope etter henne og komme meg opp, da elven pakket meg inn og dyttet meg videre langs asfalten, fikk meg til å snurre rundt. Jeg skjønte ikke hva som var opp og ned, og jeg rakk ikke å lukke munnen før den var full av vann. Selv om jeg blåste det ut så fort jeg kunne, var det umulig å ikke svelge noe av det. Andre mennesker dunket inn i meg. Jeg kavet med armene for å komme opp til fri luft, og jeg klarte det til slutt, men det var umulig å puste; jeg hostet og harket opp vann, og de neste sekundene klarte jeg ikke annet enn å stå på alle fire og la lungene protestere ferdig.