Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod søndag, i dag finner du smakebitene hos Flukten til virkeligheten.

Vi har barnebarnet vårt på besøk denne helgen og. Han er hos oss i helgene ca hver tredje uke, noe vi synes er fantastisk. Det er så fint å kunne ha et så nært forhold til ham. Tidligere bodde vi lenger unna og da så vi han bare i feriene. Vi leser sammen, spiller dataspill og brettspill. Og denne gangen har vi også lukt i hagen. Det var fint å få litt hjelp, for det er ikke det morsomste jeg vet!

Jeg leser som vanlig flere bøker på en gang, men den jeg leser mest i akkurat nå er Else går til psykolog av Else Koss Furuseth. Hun har tatt opp samtaler med psykologen sin over to år og gir det ut som bok. Både moren og broren hennes tok livet sitt og det preger henne selvfølgelig. Det er et ganske spesielt prosjekt, men er blitt en fin bok. Selv om det ikke er en sjanger jeg vanligvis leser.

Jeg fortalte for eksempel om bestemor som holdt seg fast til et tre på kirkegården fordi det blåste sånn- At det regnet, og at hun sto og så på da jeg prøvde å tenne lyset, at jeg gråt og at hun virket uanfektet. Det føltes som starten på en film, kanskje ikke en blockbuster, men …

Fra forlaget: Else går til psykolog består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­

Else Kåss Furuseth ble tildelt Mental helses Åpenhetspris for 2018 på Verdensdagen for psykisk helse.