Tags

, , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Det er allerede midten av november og bare to uker til første søndag i advent. Jeg elsker jul og ser alltid frem til advent men dette året har hele julefeiringen kommet litt brått på. Jeg tenkte at vi skulle komme i orden i leiligheten før vi pynter til jul. Men det har vært så travelt at jeg nok må revurdere den bestemmelsen.

Litt tid har jeg hatt til å lese innimellom eksamenslesing og alle de andre tingene jeg må bruke tid på. Så i går var jeg innom biblioteket her for første gang og hentet noen bøker jeg hadde bestilt. Det meste var stoff til eksamen, men en lånte jeg bare fordi jeg hadde lyst til å lese den. Nemlig Ingenlund: Morrigans forbannelse av Jessica Townsend. Den blir beskrevet som perfekt for Harry Potter fans, og da må jeg sjekke ut hva jeg synes om den.

Smakebiten er fra første kapittel:

Ingenlund«Doktor Fossum er berømt for sitt arbeid med forbannede barn. Du har sikkert hørt om ham. Doktor Lærgreid er også svært respektert, hvis du foretrekker en mildere, mer moderne behandling». Faren til Morrigan (Korvus) kremtet, ille til mote. «Det blir ikke nødvendig». (…) Morrigan trenger ikke rådgivning,» fortsatte han. «Hun er et forstandig barn. Hun er fullt klar over sin situasjon.» (…)
«Har du listen?» spurte Korvus med et snev av utålmodighet. Han så megetsigende på klokken på kontorveggen.
«J-ja – ja, selvfølgelig». Hun tok et ark ut av mappen sin og skalv bare så vidt.» (…) Vi kan starte med hendelsene som krever kompensasjon: Sjakkelfoss bystyre har bedt om sju hundre kred for skader på en paviljong under en haglskur».
«Jeg trodde vi var enige om at ekstremvær ikke lenger med sikkerhet kan tilskrives min datter,» sa Korvus. «Etter den skogbrannen i Vulf viste seg å være påsatt. Ikke sant?»
«Jo, kansler. Men det finnes imidlertid et vitne som har antydet at det denne gangen er Morrigans feil.» «Hvem?» ville Korvus vite. «En mann som jobber på postkontoret, overhørte frøken Kråkh si til sin bestemor at det virkelig hadde vært aldeles nydelig vær i Sjakkelfoss i det siste.» Saksbehandleren kikket på notatene sine. «Haglværet begynte fire timer senere».