Tags

, , ,

Smakebit på søndagI dag finner du smakebitene hos Flukten fra virkeligheten

Det er ikke så lenge siden vi flyttet til et nytt sted, men heldigvis nærmer det seg et hjem. Jeg var ikke her de tre første ukene, så det tok meg litt tid å finne ut hvor jeg ville ha alle tingene våre. Men nå har jeg satt på plass mye og fått pakket opp bøkene som står først på leselisten. Det er deilig.

Jeg har lest 16 Margit Sandemo bøker på rad i det siste. Jeg fikk dem av en venninne og ville lese dem før jeg ga dem videre. Men nå har jeg funnet en krimroman jeg virkelig har lengtet etter å lese i kassen med bøker. Den heter Slå på ring og er skrevet av Frode Eie Larsen. Jeg har lest alle de kriminalromanene han har skrevet og gledet meg til å sette igang med denne.

Smakebiten er fra første del av boken:

– Det er meg og kona
– Staselig par!
– Det var fint å være to, sa Kleven.
– Er dere skilt?
– Enkemann
Ordet var lite, men rommet mye. Fotografier. En ensom kopp på bordet mellom de to lenestolene. En brodert brikke. Et damemagasin, fra åtte år tilbake. Minner fra et liv som har vært.

 

Fra forlaget:
Mens høststormene herjer, rystes det vesle stedet Helgeroa av en grusom forbrytelse. Idyllen slår sprekker, og i en bygd der alle kjenner alle, vokser mistro og splid frem. Vet man egentlig hva som skjuler seg bak lukkede dører? Kan man virkelig stole på naboen?
Eddi Stubb må manøvrere dunkle farvann, mens mørke skyer truer. Klarer han å finne løsningen, før gjerningsmannen slår til igjen? Sammen med sin nye makker, står Eddi overfor sin hittil mest spektakulære og komplekse sak.