Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Jeg fikk en haug gamle Margit Sandemo bøker av en venninne. Bøker jeg har lest for så mye som 30 år siden, men som jeg nå leser om igjen før jeg gir dem videre. Det var skikkelig morsomt å se igjen enkelte av bøkene. De er korte og lettleste, men var engang bøker som ga meg tilbake leselysten, etter jeg mistet den som tenåring.

Boken jeg har smakebit fra er en av de enkeltstående bøkene, mens det var Sagaen om Isfolket som ga meg tilbake leselysten. De er likevel så like at det ikke betyr så mye for den lille nostalgiske reisen jeg har nå. De er også veldig raske å lese, så det skal gå fort å komme gjennom dem. Jeg har mange bøker på leselisten som vil gi en større leseopplevelse, men de får vente likevel.

Smakebiten er en typisk beskrivelse av en ung jente;

Hun så opp på David med store, mørke, bedende øyne. Det mørke håret var klebet mot pannen, tross ansiktets barnslige engstelse så han at hun måtte være omkring atten år. Hun var svært søt, og svært syk.

Har du lest noen av Margit Sandemos bøker?