Tags

, , , , ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

I dag skal dere legge inn smakebitene til dette innlegget. Mari og jeg har bestemt oss for å del på smakebitene og være vert for dem annenhver uke. Denne uken er det min tur.

Vi skal flytte 11 mil lenger nord den 1. oktober så vi er nokså opptatt av sortering og pakking. Vi flytter fra et stort hus til en mindre leilighet og det er en god unnskyldning for å få ryddet i skuffer og skap. Det er deilig å få gitt bort alt det vi egentlig ikke trenger.

Jeg fikk et tips fra en god venninne om trilogien Silber. De tre bøkene heter alle Silber, men med undertittelen: drømmenes første, andre og tredje bok. Jeg har begynt på Drømmenes andre bok etter å ha slukt den første. Dette er meget gode ungdomsbøker. Forfatteren Kerstin Gier har tidligere skrevet trilogien med bøkene; Rubinrød, Safirblå og Smaragdgrønn. De er også ungdomsbøker, og handler om tidsreiser. En av mine favoritter.

Smakebiten er fra en av hovedpersonen Liv sine drømmer. I drømmene hennes er det en dør som går ut fra hennes drøm til en korridor, i den korridoren er dørene til alle andres drømmer og. Der kan Liv gå inn i andres drømmer hvis hun har stjålet noe som hører den andre personen til. Liv er ikke alene om å kunne dette – hun har lært det av en gjeng som inkluderer stebroren Greyson, kjæresten hennes og noen til.

Uten å se ned på meg selv, visste jeg hva jeg hadde på meg – nemlig det samme som jeg i dette øyeblikket også hadde på meg i virkeligheten: en blåprikkete, skrukkete pysjamasbukse og en av Graysons gamle t-skjorter som jeg hadde reddet ut av en sekk med klær som skulle kastes, siden jeg syntes pandabjørnen i rosa ballettskjørt på forsiden var morsom. Under stod det: «Altfor fett for ballett».
Shit! Hvorfor løp jeg rundt her i korridorene i pysj? Jeg skulle heller ha forvandlet meg til en jaguar.