Tags

, ,

Smakebit på søndagGod søndag og velkommen til nye smakebiter!

Denne helgen har vi besøk av foreldrene mine, så da har det ikke blitt så mye tid til lesing. Men noen kapitler har jeg fått lest i Blått lyn av Ann Cleeves. Jeg begynte på begynnelsen av krimserien fra Shetland og synes bøkene er fine og spennende. Ikke minst har de en veldig ny type krimhelt som hovedperson. En meget stille og tålmodig mann. Blått lyn er nummer fire, så etter den har jeg to igjen.

I går var jeg innom biblioteket en tur og plukket med meg tre bøker fra en haug som var til salgs. Den ene var Min mosters migrene – eller hvordan jeg ble kvinne av Hanne-Vibeke Holst. Den leste jeg for en god del år siden, men likte den så godt at den godt kan bli en del av boksamlingen min. Dere skal få en smakebit fra kapitlet Den lille jenta med flettene:

Jeg er blitt førti og jeg har influensa. To kjensgjerninger som hver for seg forundrer, for ikke å si forulemper meg, fordi de i sin banalitet demonstrerer at jeg er dødelig. Ett eller annet sted hadde jeg vel trodd at jeg kunne unnslippe begge deler – aldring og virus – så ung og frisk som jeg er. Så spesiell og sterk.